tirsdag 3. desember 2013

Gjeddefiske på Øyeren

30.11.2013

Etter litt tenking frem og tilbake for å få lagt noen planer i helgen, kom jeg vel frem til at det eneste som fristet var å fiske gjedde. Så jeg spurte Erik (Team Colibri) om han hadde noen planer, vi snakket litt att og fram og ble etterhvert enige om at lørdagen passet fint.

Planen ble vi enige om også, og trolling stod på planen. Både pelagisk trolling etter asp, og kjøring på grunnere vann etter gjeddan.

Vel fremme på båtslippen måtte vi snu, grunnet is...Neida, joda, så..Gangbar is!Var ikke annet å gjøre enn å snu for å sette ut båten på slippen lenger nord i Øyeren.


That's more like it!Plass til meg her da?Vi kom oss utpå sjøen og kjørte ned til dagens fiskeplasser. Kan ikke påstå at det skjedde noe som helst første fire timene, annet enn mye forskjellige fotomotiver som dukket opp.
Etterhvert ble tåka så dominerende at vi slet med å navigere, så kartplottere på mobiler og nettbrett måtte frem. Vi hadde også et visst problem med drivis som gjorde det tidvis litt spennende å dorge..

Ble mye tid til sjokolade, kaffe og skravling og slikt er jo trivelig. Fikk også god tid til å tatt litt forskjellige bilder, slik som disse:


Speilblanke ØyerenSola måtte etterhvert gi opp


Trolling med masse utstyr er morsomtPåtrengende tåke og null siktStang på riggVi rakk å dorge noen kilometer, spinnfiske en times tid med jigg og dorge opp igjen på motsatt side. Etter en sur liten snipe hugger det litt mer brutalt på den ene stangen, og etter en liten stund håver Erik elegant en fin gjedde.

Foto: Erik Grimsøen

7510g/101cm

Foto: Erik Grimsøen

Foto: Erik Grimsøen
Morsomt å få en brukbar gjedde igjen!
Takk for en morsom og lærerik tur Erik! Hvis noen vil lese hans blogg finner man den her: http://teamcolibri.blogspot.no eller i fanen på høyresiden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Blogglistenhits

toppliste for bloggere - ToppBlogg

Fiskesnack.com