fredag 1. november 2013

Agnfiskfiske - sild

Det hender seg at man må ut å gjøre noe som vanligvis er kjedelig.

Som meiter trenger man alltid å ha bra agn tilgjengelig og når rapportene fra kompis Terje dukket opp om at silda var på plass og jeg hadde en ledig lørdag så var det bare å komme seg utpå.

Terje er en gammel ringrev og er godt kjent i Oslofjorden og har kontroll på hvor agnfisken normaltsett befinner seg, så dette skulle ikke ta lange tiden.

Opp klokka halv seks, kaste i seg to boller med havregrøt og 4 kopper kaffe og jeg var klar.
Kroppen var i alle fall klar, hodet sov vel frem til vi kom oss ut på sjøen, i iskald tørr høstluft.
Høsten har også sin sjarm, selv om jeg foretrekker sommer og varmt vær er det ingen grunn til å sitte inne av den grunn..


Sola nærmer seg..


Mildt sagt fantastiske soloppganger på denne tiden av året



Planen var først og fremst å finne sild. Optimalt ville vi finne store ansamlinger som ikke stod dypt slik at vi kunne gjøre oss fort ferdig, fylle opp stampen og et par bæreposer i tillegg slik at vi var godt dekket utover vinteren - og samtidig hadde nok sild til å kunne gi bort litt til venner og kjente.


Soloppgangen ble mer og mer spektakulær



Etter en passe treg halvtime med kun ti-femten stykker i dunken fant vi endelig "the motherload" og øste opp sild jevnt og trutt de neste to timene.


Bunnen er dekket


Halvfull


Smekkfull



Jeg er kanskje rar når jeg sier at dette var morsomt, men å fiske sild som faktisk biter var litt artig.
Terje lærte bort noen luretriks for å få de til å ta også og det er tips jeg får godt brukt for senere. En fiskemetode totalt ulikt hvordan jeg har pleid å fiske sild - dog, de jeg har fisket på under feks Langesund Fiskefestival virker til å ha total bitevegring og er generelt utrolig kjipe.


Dagens to største, 270g og 290g


Sild..



Etter 2.5 time var vi ferdige med å fiske sild, og beholdningen var da 235 sild og 20 makrell. Greit å bli fort ferdig!

Så var det bare å finne nærmeste lille øy, ta seg en velfortjent strekk på beina og starte med skylling, rensing og pakking. Greit å ta seg tiden til å gjøre det skikkelig med en gang, så man bevarer kvaliteten på agnet. Noe ble gitt bort som mat, resten gikk til agn.


Sildekaos



All done!



Klokka var nå ikke 12 en gang, så vi la noen provosoriske planer om å teste å fiske litt flatfisk, titte inne på grunna for å se om vi så noen piggvarer og samtidig få sjekket ut forhold på diverse plasser.

Fjorden lå paddeflat, det var ingen strøm og nada niks av napp. Flyndrer ble det lite av, men vi fant en sel som synes vi så morsomme ut. Terje kasta sild til den, den skvatt himmelhøyt og "løp" bortover overflaten. Artig opplevelse!



På tur inn tok vi et siste drift på ca 8m dyp, hvor vi kunne se bunn samtidig som vi fisket. Brått melder Terje om bra napp og mothugget sitter!

Bra tyngde med rare bevegelser, og hva kommer opp... bildet taler for seg selv.


Sølvkroken fiskesett med braid og sluk...



Fin bunn, men her var det ingen var.




Fryseren er full av fin sild, venner og familie har fått sin del. Greit å bidra med agnfisk til folk når man først er ute.

Takk for turen Terje!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Blogglistenhits

toppliste for bloggere - ToppBlogg

Fiskesnack.com