lørdag 10. juni 2017

Sjøørretfiske i mai

02.05.2017


Av alle ting har det blitt fisket litt sjøørret på vårparten i år, da vi ikke har hatt noe som helst vann i noen av elvene vi vanligvis meiter etter karpefisk i. Derfor tok jeg og Jonas en tur til Oslofjorden for å denge litt sluk og wobbler etter ørret i starten av mai.

Vi har sett vanvittig mye stor sjøørret når vi har vadet med vindu på kveldene og nettene i fjorden vi fisker, så vi har funnet noen fine plasser for "mobilt" fiske etter sjøørret.

Det første forsøket med Jonas gikk ikke spesielt bra. Etter noen hundre kast og ha trasket noen hundre meter, kunne vi oppsummere kvelden med en 300-grammer og to mistet fisk. Hadde også et lass med følgefisk som ikke ville ta, og det får man ikke gjort noe med.

04.05.2017

Ny tur med Jonas, denne gangen til en helt annen plass. Dette passet startet egentlig greit, med en syltynn støing ila den første halvtimen.


Foto: Jonas Botilsrud

Slips på 1100g. Tatt på en Lawson Slender sluk, kul sak.


Resten av kvelden så vi vanvittig mye fisk som jaget i området der vi fisket, men fikk nesten ingen av dem til å ta. Fikk ristet av en tass og fikk en kilosfisk til som ble mat. Hadde noen store skygger som fulgte etter helt inn til land.

09.05.2017

Lars fra teamet jobbet på Gardermoen noen dager så vi fant oss en dag det passet for begge å ta en tur til fjorden for å teste ørreten igjen. Denne dagen var været litt hardere enn de forrige turene, med lett duskregn og en god del vind noe som egentlig bør levere ganske bra. Vi fant Ola på veien og tok turen dit hvor jeg og Jonas så veldig mye fisk noen dager tidligere for å se om det var noen fisk å få der.

Etter å ha kastet et par timer uten napp flyttet vi oss 200 meter til et annet område og da smalt det på et av de første kastene til Lars. En velkondisjonert fisk på 1200g fant veien inn i håven.

Foto: Andreas Næristorp

Ørret på 12 hekto.

Ti minutter senere smeller det hos Lars igjen og han får et slips på rundt kiloen som  får friheten tilbake.

Etter disse 4 turene ble det ikke noe mer ørretfiske i sjøen i år tipper jeg - greit tidsfordriv for å ikke få brakkesjuke er det i det minste. Det er alltid noen mellomperioder på våren hvor forhold, vannstand og sikt aldri stemmer for det man egentlig har tenkt til å fiske så det er helt greit å kunne lære seg å kjenne noen plasser på en litt annen måte enn vindusfisket.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Blogglistenhits

toppliste for bloggere - ToppBlogg

Fiskesnack.com