søndag 27. november 2016

Sik bonanza i Østfold

07.08.2016

August er vanligvis en hektisk måned hvor jeg ikke får skrevet så mye som jeg ønsker, da stortsett hele måneden går med til reising på diverse fisketurer og 2016 var ikke noe unntak. Men denne turen jeg og Jonas hadde til Østfold på jakt etter sik må det nesten skrives litt om:

Turen ble litt bråbestemt, men vi var klare for avreise allerede 0620 fra meg, siden det er en god kjøretur ned dit.
Ryktene gikk om at det var skikkelig fres i siken den foregående uken, og med min patetiske pers på sik fra 2015 som lød på 790g tatt på isen langt oppe i Rendalen, var det bare en ting og gjøre..

Vi kom etter et par pitstop etterhvert på plass. Vi startet og fiske rett før halv ni. Planen var relativt enkel - to stenger, glidetakkel og mark. Erfaringsmessig er ikke disse sikene som noen annen sik jeg har fisket etter. Vanligvis er de utrolig kjipe og spiser bøss, men i brakkvannet i Østfold oppfører de seg litt annerledes og hiver gjerne nedpå en døggers.

Etter at jeg fikk rigget opp og kastet ut den første stanga, rakk jeg bare og ta frem den andre før det nappet. Ingen av oss skjønte noe som helst på det tidspunktet, og slik skulle det fortsette hele dagen.

Den første fisken for dagen var ny pers for meg, med sine 930g. Utover dagen fikk vi oppleve et sinnsykt rush med fisk, med sik i bøtter og spann, hoppende sjøørreter og jagende storabborer. Jeg hadde med jiggutstyret men de var dessverre utenfor kastehold..


Oppsummert fikk jeg 21 sik med 4 over kiloen, og Jonas fikk rundt 15 stk og 3 over kiloen. Vi sluttet og fiske kl 1300, da det var meldt kuling og et heftig regnvær. Rakk vel akkurat og lukke døra før det sprutregnet og blåste høyballer rundt hodene våre, men det var 4,5 heftige timer med masser av action, kule fisk og mye fnising.

Jeg perset vel 5-6 ganger, og var storfornøyd med det. De største fiskene var disse to:

Foto: Jonas Botilsrud

1160g

Foto: Jonas Botilsrud

1100g

Foto: Andreas Næristorp

Relativt kjipt mattebilde..

Foto: Andreas Næristorp

Dagens største på matta.

Det er ganske sprøtt at en art kan være så forskjellig fra plass til plass, men at jeg skal ned igjen neste og for og jakte på de på halvannen+ er det liten tvil om. Sik som napper som stam, og fighter som en stam er rimelig spesielt - og rimelig heftig!

Takk for turen Jonas!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Blogglistenhits

toppliste for bloggere - ToppBlogg

Fiskesnack.com