lørdag 6. mai 2017

Oppsummering av vårens vindusfiske 2017

Et av årets høydepunkt fiskemessig er vindusfiske på våren. Med årene har dette blitt tidligere og tidligere for hvert år. I år var vi ute allerede første april, som egentlig er alt for tidlig. Med 4 grader i vannet hadde vi egentlig ikke noe tro på at fisken hadde kommet seg på plass enda, og det stemte.

Enda har det ikke vært noe spesielt stort innsig av hverken tunger eller varer, men det er alltids godt å få litt trim, og fått speidet litt på bunnen igjennom et plexiglass igjen..

01.04.2017

Årets første tur med vindu ble en kald fornøyelse. Endre var i byen i forbindelse med Camp Villmark, og Karl Johan var gira på å vade litt igjen så vi tok oss en tur. Værmeldingene så fine ut, men vel fremme og ute i vannet var de alt annet enn fine. Vannet var dog klart, men jeg frøs relativt mye og det var alt for mye bølger til at det gikk an å fiske noe særlig seriøst. Så ikke noe spennende på plassene vi vadet, et område som normaltsett bruker å være bra.

02.04.2017

Dagen etter var vi på plass igjen, denne gangen på en annen plass. Bare jeg og Karl Johan ute denne kvelden. Det var fremdeles en god del bølger, som gjorde det vanskelig å vade, men vi gjorde det meste ut av det.

Så ikke spesielt mange fisk, men KJS fikk ei lita tunge. Ikke noe varer, men ble påsvømt av noen rimelig drøye SØ. Den største bikka nok 7kg med god margin. Jaja..

Foto: Andreas Næristorp

Kjs med en tunge på 900g.


07.04.2017

Ny tur, nye muligheter. Flere plasser stod på blokka, så vi startet på et område vi vanligvis ikke vader så mye. Denne kvelden var forholdene perfekte, med lavt vann. Noe mer farget, men ikke noe krise.
Etter en times tid fant jeg en tunge som tok tre ganger før jeg klarte å kroke den. En liten sak dette også, mørk og tøff:

Foto: KJS

En fin matfisk på 860g.


På en annen plass et par timer senere dukket det opp et par tunger til, som heller ikke var over kiloen. Karl Johan fikk begge, og et par nye mat tunger var sikret. Vi tar ikke spesielt mye matfisk gjennom sesongen, så de første par turene blir det alltids til at vi sikrer oss litt fersk gourmet fisk. De store setter vi alltid ut igjen, uansett.

Foto: Andreas Næristorp

Kjs med 2 x 8-900g tunger. 


Og det er vel det, ferdig oppsummert. Har ikke kommet skikkelig igang med fiskingen i år, men nå begynner det å ligne noe. Noen turer i påsken er planlagt, så får vi håpe fisken har dukket opp både her og der. God påske :)

17.04.2017

Denne kvelden er jeg og Karl Johan på plass ved Oslofjordens bredder nok en gang. Vinduene er pakket, børstemarken fant vi fort og ansjosene var tatt ut av fryseren.

Det ble et speedwalking pass, hvor vi skulle sjekke ut noen plasser vi ikke hadde besøkt på over et halvt år. I følge vind, vær, tidevann og alt slikt skulle det være perfekte forhold for vading på disse plassene. Det var det ikke. For høyt vann, men KJS klarte allikevel å lure opp et par tunger i løpet av kvelden. Den største var rundt 1300g, noe som er grisebra. Glemte dog å ta bilder av den.

På slutten av turen fant jeg noe jeg trodde det en skrubbe som lå helt nedgravd. Så bare hodet og halen, og tenkte å gi beng i å fiske på den, men slapp ned børstemarken og den tok tvert. Fikk landet den, og tok målebilde av fisken, og det var først rett før vi skulle til å veie den at det gikk opp for meg at dette alldeles ikke var noe skrubbe, men at det var ei rødspette. Den største vi har fått på kikkfiske med vindu i Oslofjorden. Ikke akkurat hverdagskost med kilo+ spetter i fjorden her, bare så det er sagt. De fleste vi ser tidlig og sent på året bikker såvidt 3 hekto med knapp margin.

Foto: Andreas Næristorp

48cm lang, i helt grei kondisjon.

Foto: Karl Johan Sæth

1200g med Oslofjord-spette.


Sjekka ut en strand til, uten at det var noe å melde om der. Så vel faktisk bare noen små skrubber resten av kvelden, så det er fremdeles litt for tidlig. Håper virkelig det blir fart på fisket før det blir for lyst på kveldene til at det er noe poeng å driver på lenger. Krysser fingra!

27.04.2017

Været på Østlandet de siste par ukene har vært et mareritt med mange titalls centimeter med snø, mye vind og lave temperaturer. Etter at snøværet fra tidligere i uka omsider hadde smeltet, ble jeg og Karl Johan enige om å prøve en runde til i fjorden. Vi var skeptiske til sikten, men værmeldingene så veldig fine ut så vi gav det et forsøk.

På vei til dagens plass, fant vi fort ut av yr.no hadde gjort en total skivebom på værmeldingen. Det som skulle være sol var en vegg med snø og sludd, og det gjorde ikke akkurat forhåpningene om en bra tur særlig høye.

Vi fikk fikset børstemark i en fei og stoppet et par plasser for å se på forholdene. Sikta var alt annet enn bra.. Ikke så mye å gjøre med det, men vi var på nippet til å reise hjem et par ganger. Sjekket flere plasser nærmere der vi skulle vade, og der så det helt greit ut.

Fikk testet en plass vi ikke har gått noe særlig på, og det så grisekult ut når vi kom oss ut i vannet. Det eneste som ikke var kult, var at all fisken hadde forduftet.. det var knapt fisk å se. Knapt skrubbe, et par små spetter og de ellers vanlige ørretene fra 2-4kg som vi alltid ser. Vi fikk sjekket mange kriker og kroker som bør kunne levere, men nei. Det var ikke noe å finne noe sted, så da var det bare å avslutte tidlig og komme seg hjemover..

----

Det er en fiskedag til i denne serien med vadeturer, men den kommer litt senere når jeg blir ferdig med å redigere bildene. Kan bare si at det var rimelig drøyt - så heng med!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Blogglistenhits

toppliste for bloggere - ToppBlogg

Fiskesnack.com