lørdag 16. april 2016

Havfiske i Skagerak del 1

Forrige helg var jeg nedover til Telemark en tur for å fiske to dager på havet med Lars.
Vi hadde planlagt turen i noen uker, og det eneste som manglet disse ukene var lite vind og når været omsider skulle bli slik vi ønsket ble slagplanen lagt og vi skulle langt ut og fiske dypt den første dagen.

Jeg har i vinter kikket på mange interessante områder ute på legendariske "10-graderen" og har fått relativt god kontroll på hva slags plasser som leverer fisk, så denne dagen var planen at vi skulle fiske etter stor brosme med et håp om at de ikke hadde gytt enda.

Startet dagen med å fiske småsei, som vi måtte fiske på 80 meters dyp.. i en sinnsyk strømsjø med gammelsjøen fra sørvest ble det en interessant opplevelse, men 20 minutter senere hadde vi nok agnfisk til at vi kunne kjøre utover til dagens påtenkte område.

Vel fremme la vi båten på drift for å finne ut hvor vi skulle putte dreggen, og samtidig rigget stengene og fikset taklene. Enkle slep med glidebom. Med håp om hvitskate selvfølgelig..

Vinden traff oss litt fra alle kanter, men etter å ha fått dreggen til bunn, fikk vi feste på under 5 minutter, og de første agnene gikk i vannet. Litt huskete i starten, men det roet seg veldig utover dagen.. Det samme kan vi si om fisket. Rolig.

Foto: Andreas Næristorp

Vel, Color Line kjørte forbi oss da.


I løpet av en hel dag fikk vi bare tre brosmer, med en toppfisk like under 10kg. Ikke akkurat det vi hadde sett for oss, men det var en grunn til at det gikk som det gikk.

Foto: Lars Christian Holte

Brosme - 9650g, tynn og utgytt.


På starten av dagen hadde vi en liten nordlig trekk som åpenbart gjorde at vi traff perfekt når vi dregget. Etter å ha kommet til området jeg hadde trua på hadde vi veldig mye napp og kontakter med fisk, men det var lite som satt. Etter en times tid hadde jeg en fisk som lekte og tulla med agnet i omlag 5 minutter før jeg sveiva med ned til den og klemte til i et hardt mothugg, men fisken falt av etter kun 100 meter. Det var blytungt... sveivet rett opp i frustrasjon og sjekket agnet som så relativt urørt ut, ingen bitemerker - ingenting! Kun et klemmerke, åpenbart fra noe jeg tror var ei skate.

Når nordavinden roet seg og vinden ble helt fraværende endret plutselig gammelsjøen seg fra øst-nordøst til sørvest. Med det resultatet at vi pendlet 180 grader på dreggen og ble liggende på mudder og søle istedet for hard leire. Her var det selvsagt bare slimål...

Vi pendlet den siste halvdelen av dagen, men det gikk så rolig at vi burde i teorien fått mer fisk. Vel vel, man kan ikke vinne hver gang :-)

Når vi innså at det var for sent og dregge om lot vi det bare være. Med kun tre brosmer i båten, var ikke det akkurat det jeg så for meg før avreise.

Foto: Andreas Næristorp

..bedre lykke neste gang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Blogglistenhits

toppliste for bloggere - ToppBlogg

Fiskesnack.com