mandag 20. april 2015

Årets første luftetur med vadere og vindu

Så var det endelig på tide med årets tungevindu premiere som jeg har sett frem til i flere uker.

Har egentlig utsatt det i det lengste av flere grunner, men nå klarte jeg ikke holde meg inne lenger. Vanntempen er ikke spesielt høy, så det var ikke med stor tru at jeg og Karl Johan kjørte på et par turer nå i helgen.

Fredag:

Er på plass tidlig og ordner børstemark. Det blåser en del så plassene vi skal gå blir valgt med omhu for å slippe bølger.

Den aller første plassen leverer absolutt ingenting. Ser noen ålekvabber og ulker, ellers lite spennende så vi gjør et lite flytt. Neste plass går jeg rett på en haug av gapeflyndrer, noe vi bare ser når vannet er kaldt nok.

Fisker på den ene og etter litt lurking får jeg en gapeflyndre, just for fun.

Foto: KJS

Gapeflyndre på 160gRusler videre og omsider finner jeg endelig ei tunge. Den er ikke super gira på å spise, så e tter litt lurking tar den omsider agnet men tilslaget sitter ikke. Etter enda et forsøk tar den skikkelig, og jeg kan leie årets første tunge opp på land. Ikke noe stor, men det er arten i alle fall :-)

Foto: KJS

Tunge på 720g.


Derfra blir det litt rådslaging om hva vi skal finne på, det virker som det er lite fisk på grunna og vannet er grisekaldt. Vi bestemmer oss like greit å gå på en plass vi sjeldent besøker rett i nærheten.

Karl Johan går rett på ei tunge, som han fisker på en stund. Den tar ikke, så jeg går rundt KJS, men det er for dypt så jeg må gå opp på grunt vann igjen. Og det er da jeg nesten trår på en slettvar.

Får som alltid skjelven, den ser veldig stor ut der den ligger. Bytter takkel som jeg har knytt nytt av for anledningen, men i alt stresset har jeg klart å sette treblekroken øverst og enkelt kroken nederst. Ikke noe å gjøre med det nå, hiver på en agnfisk i full fart, og Karl Johan dimmer ned lyset sitt såpass at jeg skimter siluetten av fisken. Først virker den interessert, men så går disse minuttene da..

Det er ikke før jeg sier "Den tar sikkert ikke, skal vi gå videre?" at det smeller heftig til i stanga og jeg reagerer på ren refleks i et hardt mothugg. Fighten er udramatisk og KJS håver elegant fisken.

Endelig en slettvar med bra størrelse! Jeg hopper rundt som en tulling før vi går på land og veier og tar bilder av den.


Takkelet viste seg å fungere på tross av litt rar krokplassering..

Foto: KJS

Endelig ny pers på slettvar - 1740g og specimen


Takk for elegant håving, kjs! Denne fisken redder vårsesongen på mange måter, etter å ha fisket på flere store ifjor.

Neste stopp på planen er en plass hvor det alltid ligger piggvar. Alltid en. Vi er ikke bortskjemte med piggvar her hos oss, så det er alltid fett å finne dem. Denne kvelden var intet unntak.

Etter mye gåing att og fram finner jeg en piggvar. Og etter litt lurking med agnfisken igjen hugger denne også og min første piggvar fra Oslofjorden er et faktum. Ikke at fisken var stor på noen måte, men det er allikevel hull på byllen for min del.

Foto: KJS

Tefat på 470g

Deretter går vi på land, kaller dagen for en suksess og kjører hjemover.

I tillegg fikk jeg noen skrubber, en rødspette og diverse ulker. Seks flate arter på 3 timer er ny pers i antall flate på en dag i alle fall :-)

 Takk for en heftig tur og årets debut med vindu kjs!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Blogglistenhits

toppliste for bloggere - ToppBlogg

Fiskesnack.com