mandag 16. november 2015

Søndagstur på Øyeren

08.11.2015


Forrige helg hadde jeg og Robin en tur på Øyeren på jakt etter storgjedda. På denne tiden kan man oppleve bra fiske etter gjedde, men det kan også være det motsatte. Denne dagen ble en slags mellomting..


Vi var tidlig på plass på sjøen og etter at transportetappen ned til dagens utvalgte område var unnagjort hadde vi agnfisken i vannet. Dagens metode var dupptrolling med sild, en metode som vanligvis er effektiv på de store fiskene og luker unna en del sniper.

Etter å ha fått tredje stanga i vannet gikk duppen min under og dagens første fisk ble kroket og etter en morsom fight under båten lå det en brukbar gjedde i håven.

Foto: Robin Lystad Olsen
 
Ok gjedde på 6320g/94cm.
 
 
Med en fisk etter fem minutter hadde vi trua på at dagen kom til å bli en baggedag, men den gang ei. Resten av dagen var det seigt, rett og slett dritseigt. Vi testet en god del andre plasser som etter boka bør levere fisk, men det var ikke snakk om. Etter å ha tøffet rundt noen timer, ble vi enige om å bare gnu på i området som leverte den første fisken og fiske der til sola gikk ned.

Vel fremme på plassen tok det kanskje ti minutter før en fisk tok agnfisken brutalt på stanga til Robin og den flekka av sene i en drøy fart før mothugget ble satt og det som møtte Robin var massiv tyngde.

Fisken ville absolutt ikke gi seg for alt i verden og det ble en relativt lang og strevsom fight med mange dype utras rundt båten, men etter hvert måtte gjedda gi opp.

Jeg håvet sikkert og Robin slapp jubelen løs!

Foto: Andreas Næristorp
 
Praktfull gjedde på 10940g/112cm

Foto: Andreas Næristorp
 
Det er alltid majestetisk å se ei stor gjedde svømme avgårde.
 
 
 
Resten av turen skjedde det faktisk litt, bl.a. en svær gjedde som var oppe og beit i stangparavanen, jeg hadde noen hugg som ikke satt og vi fikk prata masse skjit. Stemningen i båten var i alle fall på topp før vi måtte kaste inn håndkleet og komme oss hjem igjen. Det blir fort mørkt om dagen...

 
Fisker i solnedgang.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Blogglistenhits

toppliste for bloggere - ToppBlogg

Fiskesnack.com