lørdag 15. april 2017

Meitepremiere - vårens to første stamturer

10+11.04.2017

Endelig var påsken her, og endelig var det på tide å lufte feederstengene litt. Øystein Sollien klarte å overtale meg til å prøve en elv jeg aldri har vært i tidligere, for litt rekognisering og fiske selvsagt.

Stod opp grytidlig den første dagen, og var fremme ved elva rett før 0730. Vi skulle prøve en kulp for å se om det stod noe fisk i den, og det gjorde det. Det tok ikke lang tid før morten tok fullstendig av på agnene våre, men innimellom all morten kom det flere abborer som ville ha litt reker og mark.

Foto: Andreas Næristorp

En av mange brukbare abborer vi fikk på morningen. Den største var rundt seks hekto.

Etter at regnet gav seg og solen tittet frem begynte vi å bli litt rastløse og leie av og trekke mort, så vi tok med bare oss det mest nødvendige og trasket nedover elva. Vi fant et fint strekk, men det var på en høyde 3 meter over elva så det kunne bli litt utfordringer å lande fisken. Heldigvis hadde jeg med meg det lengste håvskaftet idag, så det gikk egentlig helt fint. Fisken nappet også, og vi fikk 15 stam på dette lille strekket, den største bikket kanskje halvkiloen. Morsomt, og allikevel deilig å være ute i 15 grader og sol.

Vi gav oss i 15-tiden, og snakket i bilen på vei hjem om å prøve en annen plass dagen etter.
Turen gikk deretter til den samme elva, men til noen helt andre plasser. Flyfoto er genialt for å kunne se hvor man finner stryk, kulper og partier med strøm.

Etter en tur gjennom skogen med full oppakning fant vi en perle av en plass, og det tok ikke lange tiden før det nappet. 5 fine stam kom på løpende bånd, men etter dette døde det hele ut. Jeg tror vi fikk de som stod der.

Foto: Øystein Sollien

En finfin stam.

Foto: Øystein Sollien

Dagens største, like over kiloen.

Vi pressa på en times tid til, før vi flyttet oss enda lenger ned i elva og prøvde en ny plass. Her ble vi sittende til sola gikk ned, og kulda kom snikende uten at det skjedde spesielt mye mer.
Uansett - det er godt å være igang igjen!

Foto: Andreas Næristorp

Handlet meg 2 nye Sedona 4000 som kun skal brukes til qiuverfiske og de gjør foreløpig jobben helt suverent! Anbefales.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Blogglistenhits

toppliste for bloggere - ToppBlogg

Fiskesnack.com