lørdag 2. april 2016

Skreifiske på Sørøya Dag 3 og 4

Dessverre ble vår tredje fiskedag landligge, da det har blåst jevnt kuling hele dagen, og tidlig på dagen var det over storm vindstyrke i kastene. Hele huset vi bor i har stått og ristet, og det har haglet og snødd tett hele dagen. Kjipt, men det er risikoen man tar ved å reise opp hit på vinteren. De polare lavtrykkene ligger ofte i kø som kan gi utfordringer når en skal ut på storhavet og fiske.


Foto: Andreas Næristorp

Dag 4:

Denne dagen var det meldt at vinden skulle dreie fra nord-nordvest til sør-sørvest så vi visste at vi hadde en interessant dag på havet sjømessig foran oss.

Vel, det ble det. Når man har 3-4 meter gammelsjø fra nord, og vinden dreier hele dagen mellom to retninger blir sjøen rimelig forvirret og det var den. Rimelig huskestue utpå sjøen, hvor man bruker all energien på og holde seg på beina når man ligger og fisker. Spesielt med et svært drivanker ute som brått får tak, og du blir kastet mot ripa om ikke du er oppmerksom på det.

Denne dagen hadde vi faktisk et helt greit fiske. Vi fant store mengder jagende torsk høyt i frivannet, som gjerne tok jiggene våre på vei ned. Snittet på et par av plassene vi fisket var betraktelig høyere enn hva vi hadde funnet frem til nå. Jeg må innrømme, det er lett og bli fartsblind når man fisker skrei. Etter å ha fått et bra knippe med fisk mellom 15-18kg, så får man en litt større og avfeier den som en "fisk rundt 20" og avkroker den ved siden av båten.

Foto: Andreas Næristorp

Store mengder jagende torsk.


Eneste mulighet for å få nøyaktige vekter på fisken er og ta den med til land under slike forhold vi fisket i, og vi hadde ikke brukt for flere hundre kilo med torsk...

Foto: Andreas Næristorp

Interessante forhold. Det ser kanskje ikke så ille ut på bildet...
Jeg tror jeg avkroket 4 fisk som var rundt 25 kilo, men det får jeg aldri vite. De hadde ikke den vanvittige kondisjonen som noen av fiskene vi fikk de foregående dagene, men jeg tok med en av de minste "store" fiskene jeg fikk til land, og den veide 21,7kg. Den var sprengt og kom opp med svømmeblæra på utsiden.

Kim fikk også en meget bra fisk, som etter en langdrøy fight i hard strøm og store bølger fikk se innsiden av båten. Han tenkte det var en fisk som lå rundt 25kilo, men ville få den veid skikkelig på land.

Foto: Andreas NæristorpVi avsluttet etterhvert dagen med litt fiske etter sandflyndre, men de var absolutt ikke i bett. Vi fikk faktisk ingen på 5 drift, og tuslet inn mot havna igjen.


Vel inne i havna får vi veid fisken til Kim, og det er med store øyne vi begge ser at den er over 30kg. Etter noen timer i båten, noen hekto med oppgulpa lodde og etter bløgging veier den fremdeles over 30kg!

Foto: Andreas Næristorp


Foto: Andreas Næristorp


Foto: Andreas Næristorp

Torsk på 30,5kg. 6,7kg rogn, og 2kg lodde i magen gjorde at marginene var på Kim sin side. Turens største fisk!

Foto: Kim-Eirik Johansen

21,7kg blekner litt i forhold.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Blogglistenhits

toppliste for bloggere - ToppBlogg

Fiskesnack.com