torsdag 31. mars 2016

Skreifiske på Sørøya Dag 2

Denne dagen var vi tidlig oppe for å prøve og få fikset kartplotteren. Eier av båten var også tidlig på og kjørte halve øya rundt for å prøve og få tak i riktig del.
Det viste seg etter et par timer at det var en Y-splitter til Garmin utstyret som hadde tatt kvelden.

Derfor fisket vi en time etter sandflyndre mens delen ble plukket opp og kjørt tilbake til Sørvær. På denne timen fikk vi noen sandflyndrer, hvor Kim igjen dro det lengste strådet med en stor sandflyndre.

Foto: Andreas Næristorp

Kims tredje sandflyndre over kiloen - 1020g

Selv gikk det nokså greit, og jeg perset for andre gang på to dager på sandflyndre med denne fisken:

Foto: Kim Eirik Johansen

Sandflyndre på 920g\41cm

Deretter bar det inn til havna igjen for å få byttet ut delen, og det fungerte - heldigvis! Utrolig hvor lammet man blir av å ikke ha et sjøkart og kjøre på, og typisk er det at den del til 200kr kan ha så store "konsekvenser" i dette tilfellet..

Vi dundra utover havet, denne dagen i krapp og kjip sjø, med 6-7ms fra vest ble det en slitsom affære. Men vi kom oss ut, og vi la oss til på noe som skulle vise seg og være siste delen av morrabettet på torsken.

Foto: Andreas Næristorp

Torsk!


På første nedslippet banka det til hos meg, og etter en relativt seig og morsom fight seig det en rognstinn torsk opp ved siden av båten. Den hadde tatt min Prey Halibut shad på tvers, og satt godt kroka på begge stinger-krokene.

Foto: Andreas Næristorp

Rimelig feit sak, på 130cm.

Foto: Kim Eirik Johansen

Ny pers på torsk og ny allround pers - 27,3kg


Resten av dagen ble det noen fisk fra 10-15kg, men bettet var definitivt helt av. Vi fisket i 20 meter høye stimer uten at fisken viste interesse for noe av det vi serverte. Sånn er det i blandt!

Foto: Kim Eirik Johansen

Jeg tester en del stenger fra Seeberg om dagen, og Prey Spiral jigger, 5,6 fot er helt fantastisk til dette fisket! 2 kommentarer:

Blogglistenhits

toppliste for bloggere - ToppBlogg

Fiskesnack.com