tirsdag 29. mars 2016

Skreifiske på Sørøya Dag 1

For noen uker siden var jeg en langhelg i Tromsø hvor jeg fikk kombinert et par fisketurer med noen dager på jobb på Tromsø-kontoret vårt, og la en løs plan med Kim om en potensiell tur til Sørøya i påsken.

Jeg har tenkt på det noen år, og oppleve skreifisket i nord, men har aldri kommet så langt at det har blitt prioritert. I år hadde jeg ikke noen håndfaste planer i slutten av mars, og sakte men sikkert begynte jeg å planlegge en tur nordover for å fiske stor gytetorsk i slutten av mars.

Når tiden nærmet seg fikk jeg ordnet fri fra jobb, men det var helt utsolgt for flybilletter. Så planen ble og ta noen dager på kontoret vårt i Tromsø igjen, for å kunne komme nordover med fly.

Dette gikk strålende takket være snille kollegaer, og etter et par dager med fiksing av de siste tingene i Tromsø var vi plutselig på vei nordover i bil, langs glatte og grusomme veier.

Vi rakk ferga uten store problemer, og plutselig var vi eskortert inn hos Fiskarboden på Sørvær. Dagen etter var det strålende vær, og torsken skulle til pers!

Vel ombord i båten, fant vi fort ut at det var problemer med kartplotteren. Litt skuffa over det, dro vi ut og forsøkte og lete frem noe skrei langs kantene. Vi fant mengder med skrei, men ikke hverken mengdene eller bettvillig fisk i starten.

Foto: Andreas Næristorp

Fantastisk vær og føre den første dagen..


På første nedslipp tok en fin torsk shaden min og i båten var det en torsk på 17,35kg som spydde opp 3 kilo med lodde. Jeg fikk grisetrua etter det, og på det neste driftet fikk Kim den første på 20kg.

Foto: Andreas Næristorp

Turens første 20-kilos. 20kg blank.


Etterhvert fant vi ut at vi hadde fisket alt for langt nord, og fisket lenge på torsk som ikke var spesielt interessert i å hugge på shadene våre, som resulterte i en god del feilkroking. Snittet på fisken var også ganske lavt, rundt 10-12kg med noen få store innimellom.

Vi satt kurset sørover langs kanten for å lete opp noen nye stimer med fisk, og når vi fant samtlige av båtene til NSA skjønte vi at dette var en plass og teste. Vi la oss til på en relativt stor stim et par hundre meter vest for NSA båtene og på vei ned dro det til skikkelig i jiggen min. Etter en fin fight med noen tunge utras kunne vi konstantere at jeg hadde perset på torsk, som var et av målene med turen.

Foto: Kim Eirik Johansen

Ny (foreløpig) pers på torsk - 25700g\124cm

Det ble en god del fisk videre utover ettermiddagen, men ingen spesielt store. Vi trøkka på noen timer til, men det ble ikke noe resultater av det. Det var ikke tvil om at de andre som hadde vært ute denne dagen hadde truffet en bra bettperiode når vi drev og rota for langt nord, og etter en kjapp sjekk av Facebook bekreftet det. Mye fisk over 30kg, med en topp på NSA guiden Johan på over 40kg!

Dagen ble avsluttet med noen drift etter sandflyndre, hvor jeg også fikk strøket den 7 år gamle persen fra Hardangerfjorden med en fin fisk på 850g. Det sure var at jeg klarte å feilkroke en monster sandflyndre midt oppå ryggen, som veide 1160g... og som åpenbart hadde vært på land dagen før, med hull i haka. Typisk.

Foto: Andreas Næristorp

Kim med sandflyndre på 970g.


Foto: Kim Eirik Johansen

Ny pers på sandflyndre, 850g\39cm

Foto: Andreas Næristorp

Solen går ned over sørvær.


Værmeldingene for den neste dagen lå an til å bli litt værre enn denne dagen, og vi håpet at eier av campen fikk fikset kartplotteren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Blogglistenhits

toppliste for bloggere - ToppBlogg

Fiskesnack.com