fredag 23. januar 2015

Konkurranseåret 2014 oppsummert - Del 1

Det er sjeldent jeg legger ut andre ting enn fangstrapporter og fra tid til annet litt annet fjas, men at det i fjorårets NM konkurranse gikk såpass bra tenkte jeg å skrive noen ord om.

Jeg har fisket på laget Team Storfisker som har bestått av Marius Vikene, Vilhelm Skilhagen og meg selv.

Målet med året var egentlig ganske beskjedent for min egen del, det eneste konkrete målet jeg hadde var å komme opp på 110 arter. Det klarte jeg på håret, etter at jeg fikk to skjellbrosmer på høstens Frøya-tur.

Foto: Tom Ole Holth

Skjellbrosme ble art nummer 110.


Videre hadde jeg egentlig bare sagt til meg selv at jeg skulle fiske det jeg hadde lyst til, perse på noen arter og gjøre mer pioneervirksomhet enn året før. Og i tillegg vade mange nye plasser.. Disse målene ble sakte men sikkert nådd, fisk ble meldt inn  og utover sommeren begynte jeg å ane et par ting:

- Etter å ha ledet ferskvannskonken i noen uker, mistet jeg ledelsen og måtte starte å fiske taktisk for å beholde ledelsen. Taktisk fiske er egentlig mest stress fordi du bortprioriterer ting du egentlig har lyst til å fiske. Heldigvis, gikk det ganske bra store deler av året med de fleste tingene jeg prøvde på, så det var ikke veldig mye jeg følte jeg gikk glipp av. Men å stå ute i det mest sinnsyke tordenværet vi hadde i fjor, i oktober i pissregn for å fiske dvergmalle - det tror jeg at jeg glatt hopper over i år :-)

I løpet av første halvår ble det pers på lake (4440g) som jeg hadde jaget i flere år, pers på ørret (4380g), pers på stam som jeg også hadde prøvd å bikke 2 på i flere år (2220g+2420g). I tillegg ut av det blå dukket det også opp en brasme på 4180g som blir satt høyt. Ny pers og specimen på flire ble det også, 5 år etter jeg fikk min første specimenflire.(730g)

Jeg fikk også en sørv over kiloen fra et nytt vann, og pers på dvergmalle, bekkerøye og sik.

Hadde mange planer for å knekke nye vann på flere forskjellige arter, men etter å ha fått, sett og mistet mye bra i en spesifikk sjø fortsatte jeg å fiske der. Rakk en ukes fiske totalt, og jeg tror såvidt det er skrapt på overflaten hva potensiale angår i denne sjøen. Det blir spennende å se hva som skjer der i år..


Foto: Jon Kolstad


Foto: Jon Kolstad


Foto: Jon Kolstad


Foto: Vilhelm Skilhagen

Foto: Andreas Johansen

Foto: Jon Kolstad


Omtrent samtidig fikk jeg det for meg at jeg skulle gjøre enda mer pioneervirksomhet på et par av ferskvannsartene med håp om nye arter og nye perser. Det sistnevnte gikk ganske greit, selv om jeg ikke fikk has på de aller største. I tillegg ble det forøvrig myyye bomturer etter arter som bruker å være ganske greie å få på hjemmebane. En mistet fisk, som mest sannsynlig hadde vært ny art var også notert.

Ble etterhvert ganske lei av å kjøre på etter mindre fisk for å perse, så da gikk jeg over i pioneermodus igjen. Ikke at det leverte noe spesielt, men det ble kartlagt i flere vann og jeg var borti noen potensielt spennende fisk.

En tur utpå høsten løsnet det i et par dager og det ble endelig noen fine fisk på matta igjen, omsider:

Gjeddefiske med Andreas

Resten av ferskvannssesongen er oppsummert her:

Oppsummering av ferskvanns sesongen

Med noen små fisker for å sanke noen få stusselig poeng og med gjeddene tok jeg til slutt en knepen ledelse i sammendraget. På en av årets siste fisketurer etter røye fikk jeg nok en "listefylls fisk" som også gav noen poeng. Og det holdt jaggu helt til mål! Min første individuelle klasse seier i NM konkurransene er et faktum.

Lag konkurransen gikk også vår vei, og begge disse to er oppsummert hos Hooked.no - skrevet av Endre Hopland.

Vinner av NM i ferskvannsfiske

Vinnere av NM ferskvannsfiske, lag


Håper 2015 blir minst like bra på ferskvannsfisket, det gjenstår å se hva værgudene har planlagt for oss i år. Foreløpig har det blitt fisket veldig mye og resultatene står så langt ikke til innsatsen men noe har det blitt. Mer om det kommer senere.

Takker til alle fiskekompiser, folk på nett og andre bekjente som er med å motivere og bidrar til å motivere og inspirere til dette morsomme fisket. Og takk for alle turer gjennom 2014!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Blogglistenhits

toppliste for bloggere - ToppBlogg

Fiskesnack.com