fredag 17. januar 2014

"Pioneergjeddefiske" på isen

11.01.2014


Det er ikke store mengder is på vannene her fremdeles, men noen små vann langt oppi "dala" inni skogen finnes det is.

Etter å ha brukt et par ettermiddager tidligere i uken etter søken på potensielle gjeddevann uten å finne noe fangstinfo, kun hvilke arter som var i de forskjellige vannene satt jeg igjen med et vann på blokka.

OP og Jon var som forrige helg fremdeles litt gira på å teste gjeddemeite på isen, så vi ble enige om å teste det ene vannet. I det minste sjekke ut om det var is der, siden det var rett i nærheten av vannet vi har fisket litt på tidligere denne sesongen.


OP har trua


Jon er glad i vaffel!

Vel fremme konstaterte vi kjapt at isen var trygg og vi skulle gi det et forsøk.

Søtt lite vann for øvrig, med masse arter i. Greit å ha litt forskjellige arter i ventingen på grisegjedda, som for eksempel abbor og mort.
Av informasjonen jeg klarte å finne så var det tatt fin mort her, og greie abborer opptil omkring en kilo i størrelse.


Vannet skulle visstnok være brådypt fra land og utover, og det stemte bra. Etter en halvtime med boring og lodding fant vi etter hvert en form for struktur, og satte stengene på et gruntområde og langs kanten.

Jeg satte også ut en stang midt i frivannet på nesten 20 meters dyp..


The trap is set..Det blir alltid litt ventetid, og i mellomtiden fisket vi litt med balanse og fikk noen småabbor, foret et par hull uten noe reaksjon og vi fikk lekt litt på isen. Moro for unga!


Tidsfordriv


Omtrent på slaget "1300-hugget" piper det i en av varslerene til OP, og en snipe kommer opp på isen.. vi lurte dog litt når det var et salig kaos i kjeften på den, med flere tackler hengene der. Og ikke bare var det masse wire, mono og braid surra overalt i og rundt gjedda men munnen på denne fisken så ikke helt bra ut. Jeg fikk ryddet opp det meste av gamle tackler og senestumper slik at den i det minste slippet å drasse dette med rundt i vannet, før vi slapp den ut.. dog litt under tvil.

Foto: Jon Sköld

Fine farger i det minste

Foto: Jon Sköld

Something is wrong here...?
Like etterpå får jeg en screamer på stangen satt lengst ut på dypet, i frivannet. Går rolig bort til hullet og fisken reagerer med å svømme enda fortere og rett før jeg skal sette inn mothugget spytter den ut agnfisken. Jeg og OP står og kikker på hverandre og lurer på hva i all verden som foregår.

Tar opp agnfisken og registrerer et ganske stort "klem-merke" på bakre del av agnfisken.
Stor ørret kanskje?

Jaja. Skjer ikke noe mer utover til det blir mørkt, så vi stikker i butikken, kjøper en sixpack og finner veien hjem igjen. Fin tur på isen, dog uten store resultater.

Det er en del av fiskingen, og skal man lykkes gjelder det bare å bruke nok tid på hver plass man prøver. Vi gir ikke opp heeelt enda!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Blogglistenhits

toppliste for bloggere - ToppBlogg

Fiskesnack.com