torsdag 9. januar 2014

Ismeitetur etter gjedde

Da det fremdeles ikke har kommet noe kulde hit, så fant jeg og OP ut av vi like gjerne kunne fortsette å fiske gjedde på vannet - langt der inne i skogen.

Med på turen var også den svenske karpe- og specimenfiskeren Jon Sköld.
Jo flere som er med, jo lettere kan man "knekke et vann" og desto mer sosialt blir det.


Var utpå isen en del tidligere enn forrige helgen og planen for dagen var å teste motsatt ende av sjøen, som for så vidt ser spennende ut på flyfoto.

Forholdene var dog litt forverret, men det var ikke noe krise, litt overvann og smelta snø så det var litt slitsomt å komme seg utpå uten at man ble gjennombløt på beina.

Samme taktikk som forrige helg var der og, ved at vi boret oss rundt i området vi så for oss kunne være spennende og loddet dypet, og stengene ble plassert strategisk utfra dypene vi fant.

 
Viktig å hvile og spise mye bolle!
 
 
 
 
 
 
Etter at stengene var plassert ut, tok det lang tid før det faktisk skjedde noe. Vi ventet på "12:00-hugget" og rundt halv ett runna det først hos OP, som bommer på tilslaget.

 
Merkelig føre..


En halvtime etterpå får jeg et run og fisken sitter, men uten spesielt mye tyngde.

Det er litt av sjarmen ved å fiske på disse skogsvannene som ikke har en overflod av fisk, man vet ikke hva som venter en, og det kan gå veldig lang tid før det skjer noe. Men en ting er sikkert; det skal være seigt fiske!


Foto: OP Henriksen
 
3kilos, flott og fin skogsgjedde
 
 
 
Ser ut som kulda nærmer seg med stormskritt nå, så kanskje det blir mer gjeddemeite utover - eller hvem vet, kanskje det brått legger seg is på favorittplassene i sjøen også?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Blogglistenhits

toppliste for bloggere - ToppBlogg

Fiskesnack.com