tirsdag 31. desember 2013

Årets siste fisketur

Hadde fri hele romjulen og hadde store forhåpninger om å kunne fiske flere av dagene, men værgudene ville det annerledes. Med store mengder regn og nesten kuling hver bidige dag ble det ikke veldig mye fiske.

Tenkte å fiske på isen, men når det ikke fantes noe særlig is så ble det som det ble.. lite fiske.

Etter noen rykter om sikker is på "skauen" gikk vi sammen en liten gjeng for å ta et stunt i den eneste luka hvor yr.no ikke meldte om kuling eller syndeflod, og planen var å ismeite etter gjedde.

Det har blitt fisket litt på denne sjøen de siste årene, uten noe annet enn en fisk på drøye 5kg. Fra "gammelt av" er det tatt minst en veldokumentert gjedde over 10kg. Jo fler jo bedre ble vi enige om, så kan man effektivt avfiske vannet med mange stenger og forskjellig agnfisk.

Dura oppover sammen med OP, og vi fikk diskutert en del skumle planer som vi håper vi får gjennomført på nyåret. HVIS det blir is noen plass.

Vel fremme ved vannet tok vi oss god tid, drakk opp kaffekoppen, dro på oss dressene og labba utpå isen.
Marius og Karl Johan hadde allerede satt ut alle stengene sine og var godt ned i termosen.

Siden dette var et helt nytt vann for meg og OP, så ble vi enige om å gjøre det "skikkelig" og med det så blir det mye borring og lodding av dyp.

Planen var å finne kanten der vi skulle sette ut stengene, så når det ble gjort satt vi ut stengene der vi tenkte gjeddene skulle passere i løpet av dagen.

Midt i utplasseringen av stengene runner det på en stang og Karl Johan lander elegant en liten tass på et par kilo. Marius har også noen run som ikke sitter.

Rett etter jeg får satt ut den siste stanga mi, runner det på stanga lengst bort og opp kommer det en liten snipe. Den var så ryggbred at den fikk seg en runde på vekta også, bare for å kunne se litt av potensialet i vannet.

Foto: OP Henriksen

Neesten oppe..


Foto: OP Henriksen

Sinnataggen var håpløs ved hullet


Foto: OP Henriksen

Ikke ofte jeg poserer med sniper, men denne hadde veldig fine farger!Slapp ut fisken og sank ned i stolen for å nyte de siste solstålene på denne fine dagen. Det er ikke ofte det skjer så mye når man ismeiter, så det er godt å kunne slappe av og ha litt sosialt fiske. KJS fisket litt sik, og fikk en liten, mens vi andre spiste boller og slappet av. Ut av det blå runner det på nytt, på stangen jeg plasserte midt i kanten. Ofte kan det lønne seg å plassere ut en stang som man egentlig ikke har trua på, i håp om at gjeddene kanskje er på tur opp eller ned i jakten på en matbit.

Kroker fisken og kjenner det er litt bedre tyngde denne gangen, og når gutta kommer løpende med veienett og vekt, ser OP fisken og roper ut "Det der må være en tier!" Knærne skjelver litt ekstra når fisken totalt klikker under isen, og vi ser den har utras helt oppunder iskanten, så fighten blir litt kålete med stanga ned i hullet og klabb og babb. Når vi får sett den litt nærmere så melder OP at det er en åtter, og det var ikke så langt unna.

Foto: OP Henriksen

Kort og feit gjedde, fornøyd med denne.
7760g og bare 94cmFoto: OP Henriksen

Kul fisk, selvom den ser veldig liten ut på bildetFoto: OP Henriksen

Bye bye, send oldemora di neste gang!


Foto: OP Henriksen

Tidsfordriv under gjeddemeite, tegne fisk på glassklar stålisDet var nesten det siste som skjedde. OP får skumringsbettet denne gangen, men fisken detter desverre av etter noen sekunder, og etter bøyen på stanga å dømme så var det også en pen fisk. Synd, for det hadde vært interessant å sett på flere fisk fra denne sjøen.


Foto: OP Henriksen
Skjer ikke stort mer, så når det begynner å bli mørkt pakker vi sammen og går av isen. Takk for en fin siste fisketur i 2013 gutter, året som for min egen del ble det beste fiskeåret jeg har hatt noensinne.

Mer om det senere.. :)

3 kommentarer:

  1. Drar kjensel på vannet. Så dere noe stor sik?

    SvarSlett
  2. Jeg var vel den som lette mest etter siken - så 3, fikk 1 - ingen store. Synes siken er veldig lei å finne på der, har vel sett stor sik bare en gang, ellers har det bare blitt noen i "standardsize" (2-300g) på hver tur.

    SvarSlett
  3. Gikk bedre med dere enn meg meg gitt.. Gratla med stuttjukk dame!

    SvarSlett

Blogglistenhits

toppliste for bloggere - ToppBlogg

Fiskesnack.com