torsdag 14. november 2013

Skrubbefiske del 6

30.10.2013


Skrubbe nok en gang.. denne gangen var vi mange som skulle fly rundt i Oslofjorden for å sjekke ut en haug av plasser.

Vi bruker en del tid på forhånd av hver tur som er vel anvendt, vi har nå også merket oss at det går an å se om det er gjerder, porter og slikt som hindrer oss i å sjekke ut plassene vi ønsker.

Med på turen denne dagen var Karl Johan, Jonas, Ståle og Vilhelm som tilskuer. Hadde med stang og snelle til Vilhelm og, men han ville heller se på oss gørblanke ;-)

Første plassen denne dagen var det ingen skrubber å se og var generelt elendig.
Andre plassen var det en del område å se på, men dessverre bare et lite knippe skrubber. Jonas fikk en på 640g her og vi brukte en del tid på å lete. Så noen greie torsker på 4-5kg, men i denne sammenheng er det totalt uinteressant.

Så videre til tredje plass denne dagen, her var det muligens enda dårligere og stemningen begynte å bli litt desperat. Hvor er alle skrubbene? Og hvorfor er det så store mengder torsk overalt? Hmpf...
Biotopen og forholdene skulle tilsi at det skulle være bra?!

Fjerde plassen for dagen så som de andre plassene utrolig fin ut på flyfoto. Her fant vi ingen (!) skrubber i det hele tatt tross et enormt område å lete på. Hva skulle vi finne på nå...


Gruppebilde og desperat leting etter neste stopp. Vilhelm ser forskrekka ut..


Nå måtte det bli en av de plassene vi hadde besøkt før. Så vi reiste til dagens femte plass. Vilhelm måtte stikke etter kort tid her, men fikk i mellomtiden opplevd en fyr som løp rundt med harpun og skøyt på alt som svømte rundt, veldig betryggende..

Det var ikke så mye spennende å se på denne plassen, annet enn at det plutselig dukket opp en slettvar ut av det blå. Karl Johan fant den og når han skulle starte å fiske på den kom jiggen nøyaktig 5cm under vannoverflaten så pilte den avgårde. Veldig til flyt vi skulle ha denne dagen...


Vi ble etter hvert veldig oppgitte og frustrerte så etter nok en kjøretur havnet vi på en annen plass vi også har besøkt tidligere. Jeg var først ute med å starte å gå avgårde og jeg rakk å gå hele tre meter før jeg ser en stor slettvar!

Løper inn i bilen og henter "varutstyret" som var det samme jeg brukte når jeg fikk slettvar tidligere i år med en sandeel påmontert. Fisker på slettvaren lenge imens resten av gjengen følger spent med. Det eneste som viser interesse er en skrubbe på 15cm som er hissig oppe og biter i jiggen - men som etter hvert går lei og legger seg ned over hodet på slettvaren (!). Vi rister på hodet i oppgitthet.

Får etter hvert jaget bort skrubba og fisker videre på slettvaren men ingenting skjer. Så skjer det som ikke skal skje.. jeg rører så vidt borte i fisken og den skyter opp i vannet og svømmer rolig av sted.. jaja. Det var den sjansen tenkte jeg. Men neida, den svømmer til en plass som gjør at den fremdeles er tilgjengelig så jeg gir stafettpinnen over til Karl Johan og lar han fiske på den.

Fisken stiller seg opp i "attack-mode" som jeg har opplevd tidligere og skyter opp mot jiggen hans, men bommer. Karl Johan er uheldig, prikker den i sidefinna og fisken forsvinner. Utrolig synd, hadde den bare truffet... det hadde reddet både kvelden men også nervene til stakkars Karl Johan. Håper den sitter snart!

Totalt 7 skrubber med en veid - 660g.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Blogglistenhits

toppliste for bloggere - ToppBlogg

Fiskesnack.com